CDA Helmond vÃģÃģr vernieuwing & vooruitgang!
Ik; Pieter, sta samen met het CDA voor christendemocratische idealen zoals: solidariteit, rentmeesterschap en een sociaal rechtvaardige samenleving. Samen koesteren we het belang van gemeenschap, behoud van waarden en gelijke kansen voor eenieder. Met focus op duurzaamheid, betaalbare zorg en een gezonde economie. We streven naar een Nederland waarin iedereen zich gehoord en gewaardeerd voelt!
Inwoners
verschillende wijken
oppervlakte
treinstations
Maak kennis met het bestuur & de fractie:
Ook zo nieuwsgierig naar wie uw stem namens het CDA behartigd in Helmond? Onderstaand vind u alle betrokkenen van CDA Helmond op een rijtje.
Pieter Vervoort
Ron Peters
John van der Kant
Hans Nacinovic
MarlÃĻne Blijlevens
Maarten Bloks
Marianne Hegeman-ter Hedde
Karin Snijders
MEER INFORMATIE & GESCHIEDENIS
Wij zijn CDA Helmond. In de gemeenteraad van Helmond hebben wij 3 raadsleden en 3 burgerleden vertegenwoordig. Wij staan in een lange rij van politieke tradities en wij komen voort uit een fusie tussen KVP (Katholieke Volkspartij) ARP (Anti-Revolutionaire Partij) en de CHU (Christelijk Historische Unie). In 1977 deden deze 3 partijen onder de naam CDA (Christen Democratisch AppÃĻl) mee aan de 2e Kamerverkiezingen. In 1980 fuseerden de 3 tot ÃĐÃĐn partij. De eerste lijsttrekker was Dries van Agt.
Lokaal in Helmond was de KVP, naast de PvdA, een sterke volkspartij en tijdens de fusie in 1980 kwamen uit de Protestantse partijen bekende namen als Praasterink en Bethlehem de partij versterken.
CDA Helmond is een ledenpartij die diep geworteld is in het lokale verenigingsleven en heeft veel goede en deskundige bestuurders voortgebracht. De laatste perioden maakt het CDA deel uit van de oppositie en aan die rol hebben we even moeten wennen maar ook de oppositierol dient vervult te worden en die werkzaamheden hebben we dan ook gewoon opgepakt. In de oppositie kunnen wij onze controlerende taak goed uitoefenen en op gezette tijden voelen we het zittend college dan ook stevig aan de tand.
Onze uitgangspunten zijn nog steeds actueel en wij proberen die lokaal op een laagdrempelige manier onder de aandacht te brengen. Rentmeesterschap: zorgvuldig omgaan met onze omgeving. Publieke gerechtigheid: de overheid geeft zekerheid, stelt grenzen en garandeert dat sociaal zwakkeren ondersteuning krijgen. Gespreide verantwoordelijkheid: wij willen dat verantwoordelijkheden bij mensen, buurten, scholen en kerken wordt neergelegd. Laag in de samenleving doen wat daar ook thuis hoort. Solidariteit: betrokkenheid van mensen in alle generaties, tussen arm en rijk. We leven niet alleen voor onszelf.
Deze uitgangpunten hanteren onze volksvertegenwoordigers-, en de leden van ons afdelingsbestuur en de leden van de vereniging. Dat is de leidraad van ons politiek handelen.