Pieter Vervoort

Fractievoorzitter
Geboortejaar: 1963
Beroep: Ondernemer
Hobby’s: zelf voetballen en kijken, Formule 1 kijken en mensen proberen te helpen.
Email
p.vervoort@raad.helmond.nl

Over Pieter

Waarom heb je voor het CDA gekozen?

Ik heb al jaren geleden gekozen voor het CDA, een partij die opkomt voor alle inwoners en ondernemers. Die rekening wil houden met alle belangen of het nu gaat over wonen, onze natuur, stikstof of de toekomst van de boeren er moet een balans zijn, en dan op alle gebieden. Zodoende heb ik het meeste vertrouwen in ons CDA met de kanttekening ik ben het ook niet met alles eens wat ons CDA landelijk doet. Maar alles afwegend vindt ik het CDA de juiste partij.

Hoe ziet het ideale Helmond er uit? 

Een stad met actieve leefbare wijken waar het goed wonen is, schoon is, veilig is, waar een bruidend verenigingsleven is met goede functionele sportmogelijkheden en andere maatschappelijke voorzieningen. Waar we voor elkaar opkomen, elkaar helpen als het nodig is, waar geen structurele armoede is, gewoon iedereen moet mee kunnen doen. Een stad die meedenkt met de inwoners en met de ondernemers, die de inwoners en de ondernemers ook de ruimte geeft en in plaats van dat kan niet, maar zoekt naar mogelijkheden hoe het wel kan. Een stad die bereikbaar is zowel te voet, op de fiets met het openbaar vervoer maar ook met de auto. Een stad die stapje voor stapje duurzaam wordt, alles kan namelijk niet in een keer.

Hoe breng jij de politiek weer dichter bij de mensen?

Om het gesprek aan te gaan met onze inwoners, organisaties en bestuurders.Zelf ben ik zeer nauw betrokken bij het verenigingsleven en daar hoor en zie ik al heelveel. Als die mensen met vragen komen die probeer ik op te lossen of breng ze in contact met de juiste mensen. Als je de afspraken nakomt krijgen de mensen weer een beetje meer vertrouwen in de politiek, maar wij zijn als politieke vertegenwoordigers eerst aan zet!