Marlène Blijlevens

Secretaris
Geboortejaar: 1940
Beroep: Gepensioneerd
Hobby’s: Rijden van fietstochten, puzzelen, vrijwilligerswerk, doen van klusjes.
Email:
m.h.a.blijlevens@online.nl

Biography

Jarenlang heb ik met veel plezier gewerkt als onderzoeksmedewerkster bij de Technische Universiteit Eindhoven. Bij de vakgroep Elektrochemie deed ik o.a. onderzoek aan batterijen, afvalwater en brandstofcellen. Onderwerpen die ook heden ten dagen volop in de belangstelling staan.

18 jaar geleden ging ik met pensioen en kreeg ik de gelegenheid mijn tijd op een andere wijze in te vullen. Mijn hobby’s tuinieren en handenarbeid raakten enigszins op de achtergrond, doch het fietsen van toertochten werd mijn grote passie. Je bent buiten, ontmoet veel verschillende mensen en komt op allerlei voor mij tot dan toe onbekende plekjes.

Al vele jaren ben ik vrijwilliger in Sint Josephf Heil in Bakel voor de demente bewoners van afdeling De Bosuil. Daarnaast heb ik me lange tijd ingezet in diverse adviesraden, zoals de WMO-raad, de Seniorenraad en de Vrijwilligersraad.

In mijn wijk Helmond Noord was ik actief bij het project Helmond Noord Ouderenproef en voorzitter van de De Verankeringsgroep. Sinds enkele jaren zit ik in de redactie van wijkblad Helmond Noord, een blad met informatie en activiteiten voor alle bewoners, wat huis en huis in de wijk wordt bezorgd..

Heel wat jaartjes geleden kwam ik informatie tegen van het CDA en heb ik me als lid aangemeld. Na het bezoeken van een aantal bijeenkomsten wist men mij te vinden en werd ik actief in het CDA-Vrouwenberaad en later in het afdelingsbestuur. Bij de vraag secretaris te worden heb ik toch wel even bedenktijd genomen. Het is een leuke en uitdagende functie, doch vergt wel nogal wat tijd. Je bent de spil in het web, de vraagbaak voor velen en de uitvoerder van diverse werkzaamheden. Het hebben van veel geduld, een goed relativeringsvermogen en volop enthousiasme helpen hierbij.

Zolang het CDA me blijft inspireren, veel waarde blijft hechten aan normen en waarden, zal ik me ervoor blijven inzetten, samen met anderen!