Maarten Bloks

Burgerlid
Geboortejaar: 1984
Beroep: Ontwikkelingsmanager
Hobby’s: Voetballen (Stiphout Vooruit veteranen),
Carnaval (vice-voorzitter C.V. de Spurriezeiers), trompetist (rustend lid Fanfare de Vooruitgang) en fietsen (wielrennen & mountainbiken)
Email:
maarten.bloks@raad.helmond.nl

Functie

Waarom heb je voor het CDA gekozen?

Ik heb voor Helmond gekozen; landelijke politiek staat wat verder van mij af. De lokale politiek is belangrijk en raakt inwoners direct. CDA Helmond is een partij waar de mens in onze gemeenschap centraal staat. CDA Helmond laat al jaren zien dat zij het woord en gevoel van onze inwoners vertegenwoordigen in onze gemeenteraad.  Als voorbeeld noem ik het Collectief Particulier Opdrachtgeversschap wat starterswoningen in onze gemeente mogelijk gemaakt heeft, daar heeft het CDA laten zien dat ze voor lokaal initiatief staan.

Hoe ziet het ideale Helmond er uit? 

Een stad met een duidelijk eigen gezicht! Gevormd door onze inwoners en nog meer door de gemeenschap waar zij onderdeel van uitmaken. Het verenigingsleven, de lokale middenstand en uitgaansleven zijn de belangrijkste motoren voor een aangename leefomgeving. Daarbij hoort een stadsbestuur wat dicht bij onze gemeenschap staat, kennis en kunde heeft én lokaal betrokken is. Ons gemeentebestuur moet lokaal initiatief en saamhorigheid aanmoedigen en ondersteunen. Helmond is wat mij betreft op basis van deze pijlers dé groeistad voor onze Brainportregio.

Hoe breng jij de politiek weer dichter bij de mensen?

Door open te staan voor ieders mening en standpunt en tegelijkertijd daar tegenover zetten wat er in ons stadsbestuur speelt; ik probeer het altijd zo simpel mogelijk uit te leggen aan eenieder. Ik vergelijk het met een vereniging waar je lid van bent; als je wat vind van de contributie, of het beleid, kom dan naar de ledenvergadering (onze gemeenteraad)! Wij zijn, als inwoners, allemaal lid van de gemeente Helmond en ik vind dat ik een brug ben tussen onze inwoners en het stadsbestuur.